[Korean BBQ] The서민구이 – Seo Min

Kéo xuống dưới để xem tiếng Việt 🙂
Korean barbecue (고기구이) is one of most well-known Korean food among Vietnamese, thanks to rapid development of Red Sun and Golden Gate’s BBQ chains. In my opinion, these chains have not delivered fully Korean BBQ style to local customers. As time goes by, amount of authentic Korean restaurants increases, and my most favorite Korean BBQ is The서민구이 – Seo Min.


The서민구이 – Seo Min Restaurant located in the unofficial Korea town in Hanoi, aka the Manor in My Dinh. Amount of my favorite restaurants in this residential area are more than anywhere else in Hanoi, such as Dwok (Singaporean food), Jin Sundae (Korean blood sausage), Artisee (cafe and bakery), Dovado pizza (their pizza with sweet potato crust is delicious), 고향집 (means Hometown, like its name, they serve home-food, daily Korean food), Hansol Chicken Factory (unfortunately, it closed), etc. All of them can be reached within few minutes of walking!
It’s funny that I walked pass Seo Min many times but I did not recognize it, and always thought it was butcher shop. In fact, only 1st floor is butcher shop (and waiting area for guests, too). Three upper floors are for restaurant. You can buy meat (mainly beef cuts and pork cuts) in 1st floor and bring home to cook, but we came here for the restaurant so…we waited (yeah, I forgot booking table for 4 so we must wait almost 1 hour because the restaurant was very busy. Learn the lesson, book table in advance!!!)


Banchan, salad and doenjang-jjigae (soybean paste stew) are unlimited with the cost 50k/pax. Doenjang-jjigae was delicious, one of the best I have tried so far, though many Koreans told me it is simple dish 😀 A stove kept it hot as long as we want. Banchan is tasty too. I personally like the salad with brown sesame sauce.


Meat was definitely the main actor of this meal (and many meals in the future). We ordered one big beef combo 600g, and one small pork combo 300g. Meat was grilled without seasoning. The section of cow that beef comes from drastically affects its flavor and texture. Beef here was juicy and tender in general, but you can feel different texture and flavor of each cut, from soft buttery to lightly chewy. Pork was a bigger star with crispy skin, juicy meat and the fat. Yes, the fat of pork, the part which I normally skip because I don’t like the greasy of fat and it easily cloys my appetite. However, the fat here changed my mind 🙂 Beside freshness, I guess grilling made it lose its greasiness, be more delicious. It blended well with skin and meat and created a melody of flavor in your mouth!


Cold noodles was pretty good. Spicy kimchi cold noodles was better and we decided to ordered another bowl to share. The steamed egg was delicious, with soft texture and mild savory taste. Important point that it was not stinky, the reason why I can not eat this dish sometimes (gyeran jjim – Korean style seasoned egg souffle).
Service: Staff is really attentive in helping us grill meat, changing new perilla leaf (or kaet-nip 깻잎, the leaves are always used in Korean BBQ), banchan dishes and soybean paste stew without of the need of asking. Thanks to the staff’s suggestion, we also avoided over-odering and finished our food 100%!
Overall: It was excellent experience, we spent 1.7 million VND for 4 people including 1 bottle of chamisul soju, and felt happy/satisfied with our meal, especially the meat quality and service. I shall become loyal customer of this restaurant whenever I crave for Korean BBQ! Full menu can be found in this link.
The서민구이 – Seo Min Restaurant
Tran Van Lai street, My Dinh ward, Tu Liem district.


Thịt nướng style Hàn Quốc là một trong những món Hàn Quốc được biết đến nhiều nhất tại Việt Nam, cùng sự phát triển của các chuỗi quán nướng thuộc Red Sun và Golden Gate. Thực tế thì các chuỗi nướng này chưa hoàn toàn mang lại cảm nhận chuẩn cho khách về đồ nướng Hàn. Càng về sau thì càng có nhiều các nhà hàng “chuẩn” Hàn Quốc hơn xuất hiện, và một trong những nhà hàng có thịt nướng ngon nhất mà mình từng ăn là The서민구이 – Seo Min.
Nhà hàng Seo Min nằm trong khu the Manor ở Mỹ Đình. Khu vực này tập trung nhiều quán yêu thích của mình hơn bất cứ khu vực nào khác trong Hà Nội, như Dwok (ẩm thực Singapore), Jin Sundae (các món liên quan đến dồi Hàn Quốc), Artisee (tiệm bánh và cà phê), Dovado pizza (ở đây có món pizza viền khoai lang rất ngon), 고향집 (nghĩa là Quê Nhà, đúng như tên gọi, phục vụ các món ăn hàng ngày của người Hàn, kiểu cơm mẹ nấu ý), Hansol Chicken Factory (quán này đã đóng cửa), vv..vv
Seo Min nằm cùng dãy với Jin Sundae, điều buồn cười là mình đi bộ ngang qua đây bao nhiêu lần rồi mà không hề nhận ra nó là quán nướng, cứ nghĩ chỉ là cửa hàng bán thịt thôi! Thực tế thì quầy bán thịt ở tầng 1, còn 3 tầng trên là nhà hàng. Mọi người có thể mua thịt ở đây về chế biến, tuy nhiên nhóm mình đến đây để thưởng thức thịt nướng tại chỗ, nên chúng mình ngồi đợi (à vâng, mình đã quên đặt trước bàn 4 người, và cả nhóm phải ngồi đợi gần 1 tiếng thì mới có bàn, vì nhà hàng rất đông khách. Bài học kinh nghiệm nhé, nhớ đặt bàn trước!!!)
Banchan, salad và canh tương măm thoải mái với mức phí 50k/người. Quán không miễn phí nhưng mình thấy mức giá như vậy là ổn để duy trì được chất lượng của các món này, nhất là canh tương rất ngon 😀 Đây là một trong những quán có canh tương ngon nhất mà mình từng ăn, dù rất nhiều bạn Hàn của mình đều bẩu món này nấu đơn giản. Trên bàn có phần bếp để giữ cho món này luôn nóng. Banchan cũng ngon. Mình đặc biệt thích phần salad có sốt mè nâu.
Thịt chắc chắn là diễn viên chính trong bữa tiệc này (và nhiều bữa khác trong tương lai). Bọn mình gọi 1 phần combo thịt bò lớn 600g và 1 phần combo thịt lợn nhỏ 300g. Thịt không tẩm ướp. Những phần khác nhau của con bò sẽ ảnh hưởng đến kết cấu và hương vị của miếng thịt. Thịt bò ở đây về cơ bản là mọng và mềm, nhưng bạn vẫn có thể cảm nhận sự khác biệt của mỗi miếng thịt, từ mềm ngậy đến hơi dai nhẹ. Thịt lợn là ngôi sao sáng, với lớp bì giòn, thịt mềm mọng, và phần mỡ… Vưng, chính là phần mỡ lợn mà bình thường mình không ăn vì nó bị bèo nhèo với ngấy, dễ làm mình mất khẩu vị. Tuy nhiên, phần mỡ ở đây làm mình ngạc nhiên 🙂 Ngoài độ tươi, thì mình nghĩ sau khi nướng, độ ngấy đã giảm đi nhiều, khiến nó ngon hơn, nhất là khi quyện với bì và thịt, tạo ra giai điệu hương vị trong miệng mình vậy!
Mỳ lạnh cũng khá ngon. Mỳ lạnh kim chi cay ăn đưa vị hơn nên bọn mình gọi thêm một bát nữa. Trứng hấp ngon, mềm, nhẹ, vị mặn dịu dàng 😀 Điểm quan trọng nhất là món nì không tanh, vốn là lý do chính thi thoảng mình không thể ăn nổi món này.
Dịch vụ: Nhân viên phục vụ tốt, chuyên chú, giúp nướng thịt, đổi khay lá kê nhíp, ban-chan và canh tương khi gần hết (khách không cần yêu cầu). Bạn nhân viên bàn mình cũng gợi ý gọi món đủ phần ăn cho 4 người, không bị gọi nhiều quá và tụi mình măm hết sạch đồ ăn 100%!
Tổng quan: trải nghiệm rất tuyệt, bọn mình rất hài lòng, đặc biệt về chất lượng thịt và phục vụ, thanh toán 1,7 triệu cho 4 người, bao gồm 1 chai chamisul soju. Mình sẽ trở thành thực khách trung thành với quán này mỗi khi thèm thịt nướng Hàn Quốc 😀 Menu đầy đủ của quán xem tại đây.
Nhà hàng Seo Min – The서민구이
Phố Trần Văn Lai, phường Mỹ Đình, quận Từ Liêm.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.